Råskap

Glem mestere, overse gråtende kjendiser med høydeskrekk, og utelat spaserturer over sumper – her er Råskap: Verdens råeste realitykonkurranse. Norges tøffeste mann og selve personifiseringen av råskap, Ailo Gaup, skal presse tolv kjente idrettsutøvere gjennom et ekstremt styrke- og utholdenhetsløp over 20 dager i Norges eget ekstremterreng, Stryn. Hvem har størst fysisk kapasitet, det kaldeste hodet og det råeste villdyret i seg? Vi er vant til å se idrettsutøverne briljere i sin egen idrettsgren, men gjennom programserien skal vi få se hvordan en vinnerskalle fungerer når den utsettes for ekstrem anstrengelse over tid. Deltakerne må hente frem sin indre råskap - her finnes det ingen snarveier, kun ekte vilje og ekte smerte.

 • Magnus Moan (Kombinert) Med ti medaljer fra olympiske leker, leker ikke Magnus toppidrettsutøver. Med en fot i langrennsbøtta og den andre i hoppbøtta stiller kanskje Magnus hakket sterkere enn de andre utøverne. Eller?

 • Vibeke Skofterud (Langrenn) Vibeke kommer fra Eidsberg i Østfold, og er olympisk mester i stafett i 2010 og verdensmester i tilsvarende gren i både 2005 og 2011. I 2012 vant hun Vasaloppet – som første norske kvinne. Vibeke har et imponerende medaljeskap og ditto merittliste, men har hun det lille ekstra for å vinne Råskap?

 • Johan Remen Evensen (Skihopp) I 2011 hoppa Johan 246 meter på ski. Det er en kvart kilometer. På ski. Det er imponerende, med tanke på at han i 2001 ble erklært idrettsinvalid etter å ha pådratt seg omfattende skader i en hoppulykke. Et halvt år seinere var han imidlertid tilbake som aktiv hopper. Evensen har fire internasjonale mesterskapsmedaljer som del av det norske landslaget.

 • Tiril Sjåstad Christiansen (Freestyle) Tiril er barnebarn av tidligere alpinist Atle Sjåstad. I sin debutsesong som senior tok hun gull i slopstyle under Vinter-X-Games Aspen, med påfølgende sølv i Vinter X-Games Europa i 2013. Tiril er vant til hard konkurranse og tåler knall og fall – men har hun den siste lille råskapen som skal til for å vinne?

 • Thomas Myhre (Fotball) Thomas har en fabelaktig karriere å se tilbake på. Han har voktet stengene i Moss, for Viking, Everton, Sunderland, Birmingham, Tranmere, Besiktas og Charlton. I tillegg har han stått over 50 landskamper for Norges landslag. Nå står han overfor en ny utfordring. Thomas har sett stjernespillere i hvitøyet på fotballbanen – klarer han det samme i Stryn?

 • Thea Næss (Kickboksing) Thea er verdensmester i kickboksing i både amatør- og proffklassen. Thea har per 2013 vunnet 81 av 100 kamper, og har aldri tapt på knockout. I 2010 tok hun også – som første nordmann noensinne – gull i Combat Games (OL for kampsport). Samme år ble hun også hedret som «Årets kickbokser» under NM (som hun for øvrig også vant). Klarer Thea og slå fra seg i Råskap?

 • Kai Robin Havnaa (Boksing) Kai Robin er sønn av tidligere verdensmester i boksing, Magne Havnaa. Samme år som faren døde og onkelen ble tatt for NOKAS-ranet, la Kai Robin Havnaa hanskene på hylla. Nå har han debutert som proffbokser med ett mål – å bli verdensmester, slik som faren. Men først vil han vinne Råskap. Har han det i seg?

 • Hedda Berntsen (Alpinist/skicross) Heddas karriere startet med NM-gull i Telemarkskjøring i 1997. Etter dette har det blitt VM-bronse i slalåm, sølv under X-Games i 2008 og OL-sølv i skicross i 2010. Hedda vet åpenbart hva som skal til for å konkurrere i eliten, men har hun det som skal til for å nå målstreken før alle andre?

 • Alexander Bonsaksen (Ishockey) Alexander scorer til daglig mål for Tappara i Finland. Før scoret han mål for Vålerenga Hockey – der han spilte på lag med Mats Zuccarello, men har også plass på det norske landslaget. Han er opprinnelig fra Ulven i Oslo, og skal nå – som eneste hockeyspiller representere seg selv i Råskap. Kan koordinasjonen og viljen til en dreven hockeyspiller være det som skal til for å vinne Råskap?

 • Sara Nordenstam (Svømming) Med over 50 NM-gull og europeisk rekord på 200 meter bryst og bronsemedalje fra OL i Beijing vet Sara at hard trening gir resultater. Men har Sara råskapen en vinnerskalle innehar? Det gjenstår å se. Sara har svenske foreldre og bodde i Sverige frem til hun var 10. I 2004 skiftet hun statsborgerskap, og svømmer nå med norsk flagg på brystet.

 • Andreas Ygre Wiig (Snowboard) Andreas er en X-Games-veteran, om det er noe som heter det. Han fikk først bronse og sølv i hhv. 2004 og 2006 i Slopestyle, hvorpå han gikk hen og vant samme konkurranse (og beste triks) i 2007 og 2008. Til daglig er han medlem i Asker Snowboardklubb og gift med artisten Marion Ravn.

 • Kari Mette Johansen (Håndball) Kari Mette er fra Fredrikstad, og er kantspiller for Larvik HK. Hun har også hatt fast plass på landslaget siden 2004, med syv mesterskapsgull med flagget på brystet. I tillegg kan Kari Mette skilte med tolv seriegull og elleve NM-gull med Larvik. Hun er åpenbart vant til å vinne, men kan håndballspilleren hevde seg mot arge konkurrenter i Råskap?

 • Ailo Gaup er Norges tøffeste mann. Han har vunnet samtlige norgesmesterskap i motorcrossgrenen FMX, var den første som dro en baklengs salto med motorsykkel og er oppfinneren av et av de vanskeligste triksene i FMX – den beryktede Underflip. Skadelisten til Ailo er like lang som merittlisten. Han har brukket 35 (!) bein, komprimert rygg og nakke, ble verdensmester med åpent brudd i armen og sto i fare for å amputere benet da han ble tatt av en virvelvind under et stunt. Ja, også vant han VM i 2007 etter å ha satt sitt eget beinbrudd på plass. De indre organene har heller ikke fått hvile. Både lunger, nyrer og milt har fått juling etter konkurranser. Men ikke nok med det: Ailo ble kåret til årets nordlending og årets nordnorske idrettsnavn i 2007 og engasjerer seg i kampanjer som engasjerer menn mot vold mot kvinner. Nå skal Norges tøffeste mann lede tolv kjente idrettsutøvere i verdens råeste realitykonkurranse: Råskap. Når vinnerskallenes innsats Ailos beinharde krav?

Kan ses på

Sendedag
Torsdager kl. 20.30

Premiere
Torsdag 10. september

Last ned pressebilder


Last ned promo


Kontakt

Andreas FramnesPressekontakt

959 45 778

andreas.framnes@mtgtv.no