Råskap

Glem mestere, gråtende kjendiser med høydeskrekk, og spaserturer over sumper – her er Råskap: Verdens råeste realitykonkurranse. Norges tøffeste mann og selve personifiseringen av råskap, Ailo Gaup, skal presse tolv kjente idrettsutøvere gjennom et ekstremt styrke- og utholdenhetsløp over 20 dager i et enestående islandsk terreng. Hvem har størst fysisk kapasitet, det kaldeste hodet og det råeste villdyret i seg? Vi er vant til å se idrettsutøverne briljere i sin egen idrettsgren, men gjennom programserien skal vi få se hvordan en vinnerskalle fungerer når den utsettes for ekstrem anstrengelse over tid. Deltakerne må hente frem sin indre råskap - her finnes det ingen snarveier, kun ekte vilje og ekte smerte.

 • Thomas Ulsrud Hva gjør en curlingspiller i Råskap, spør du kanskje? Ta en titt på fysikken til Thomas Ulsrud så forstår du hvorfor. Foruten å sette Curling på kartet for alvor med de karakteristiske klovnebuksene, har 44-åringen fra Oslo OL-sølvmedalje og henholdsvis ett og to VM- og EM-gull. I tillegg til en haug med andre VM- og EM-medaljer, så klart. Nå skal Ulsrud ta fatt på noe helt annet – klarer han å hevde seg i Råskap?

 • Trine Hattestad VM-gull, EM-gull, OL-gull, ærespriser, kongepokaler – størrelsen på peishylla til Norges spyddronning er nok større enn de fleste peishyller. Trine Hattestads merittliste strekker seg langt, og nå er hun i ferd med å hevde seg i Råskap. Som programmets eldste deltaker besitter Hattestad verdifull erfaring som kommer godt med når vinnerskallen skal testes i det ubarmhjertige islandske terrenget.

 • Emil Meek Slåsskjempen fra Trondheim var for mange relativ ukjent for inntil et halvt år siden. Nå er MMA-talentet på alles lepper, og det med god grunn: Weber Meek knocket ut den brasilianske fighteren Rousimar Palhares - verdenskjent for sine 12 kamper i UFC, og ufinheter i UFC-buret. Resultatet gjorde at Weber Meek fikk UFC-kontrakt, en avtale som innlemmer ham i et særdeles profilert og populært fighter-felleskap. Emil Weber Meek er kanskje definisjonen på råskap – noe han kan bevise til høsten på TV3.

 • Fam Elgan Etter VM-gull i fullkontakts kickboksing i 2011 og nominasjon i kategorien «Årets gjennombrudd» på Idrettsgallaen året etter, valgte Elgan å hvile beina og heller satse på boksing, som jenter fra Bergen gjerne gjør. Det resulterte i NM-sølvmedalje et snaut år etter, og målet for Bergensjenta ble OL i Rio i 2016. Skader skulle imidlertid sette en effektiv stopper for OL-drømmen, og Fam valgte i stedet å fokusere på studier. Nå er hun tilbake i treningstøyet og klar for å gi alt.

 • Frank Løke Etter femten år og 167 kamper på håndballandslaget, sterke EM- og VM-prestasjoner og opphold i utlandet vendte tidenes norske strekspiller hjem til Norge i 2015. Etter to relativt korte opphold i hhv. Drammen og Runar står Frank Løke uten klubb. Det betyr imidlertid ikke at 36-åringen hviler på laurbærene. Som strekspiller må man tåle haugevis med juling, noe som sannsynligvis vil gi en stor fordel i Råskap.

 • Mira Verås Larsen Mira er kona til Råskap-deltaker Eirik Verås Larsen, og er selv profesjonell padler. Flere NM-medaljer og finaleplass i VM 2014. Mira Verås Larsen var flaggbærer under OL i 2012. Hvordan vil det være å konkurrere mot og ikke med ektemannen når forutsetningene er så like? Vil konkurranseinstinktet trumfe «i gode og onde dager»?

 • Eirik Verås Larsen At den karismatiske kajakkpadleren fra Flekkefjord er en råtass hersker det liten tvil om. Med to OL-gull, fem VM-gull og hele sju EM-gull på peishylla hjemme i Sandefjord, kan Eirik Verås Larsen se tilbake på en eventyrlig karriere. Larsen står nå ansikt til ansikt mot elleve andre deltakere (deriblant sin egen hustru) i Råskap. Kan de måle seg mot 40-åringen med Norges kanskje største overarmer?

 • Marte Høie Giefsen Marte skapte overskrifter da hun i 2012 spaserte ut av legekontoret med gips på begge henda – formet etter skistavene, tok på seg skiene og gikk hen og vant gull i X-Games med brudd i begge armene. Marte er åpenbart skapt for Råskap, Råskap er åpenbart skapt for Marte, men vil hun klare å hevde seg blant vinnerskaller?

 • Marte Elverum Vektløfteren og anti-dop-forkjemperen Marte Elverum innehar flere VM-gull i juniorklassen bak seg, samt verdensrekord i markløft. Nå står hun imidlertid overfor en kanskje større utfordring: Hvordan vil en vektløfter hamle opp med smidige boksere og X-Games-utøvere?

 • Andreas Håtveit Foruten åtte X-Games-medaljer og en rekke roller i profilerte skifilmer, kan Andreas skilte med to andreplasser i hhv. 71 grader nord og Mesternes Mester. Den akrobatiske humørsprederen er med andre ord vant til å prestere i tv-produksjoner, og ligger som sådan kanskje et hestehode foran de øvrige deltakerne. Én ting er imidlertid sikkert: Andreas har fått nok av andreplasser, og vil gi alt for å vinne den gjeveste konkurransen av dem alle.

 • Kjersti Buaas Karrieren satte fart for alvor i 1999 da Kjersti vant junior-VM. 17 år senere er det ingen overdrivelse å si at Kjersti er en av tidenes mest suksessfulle snowboardkjørere gjennom tidene.

 • Petter Røste Fossen Muskelbunten fra Kongsberg leverer til daglig heseblesende taklinger og lav kølleføring for Stavanger Oilers og det norske ishockeylandslaget. Det stopper ikke der – 25-åringen lever og ånder for beinharde styrkeprøver og utmattende konkurranser. Røste Fossen har vunnet «Ironman» - toppdivisjonens styrkekonkurranse fire ganger, og er av VG kronet til «Hockey-Hulken». Det ligger i kortene at muskelbunten kan gjøre det sterkt i årets sesong av Råskap

 • Ailo Gaup er Norges tøffeste mann. Han har vunnet samtlige norgesmesterskap i motorcrossgrenen FMX, var den første som dro en baklengs salto med motorsykkel og er oppfinneren av et av de vanskeligste triksene i FMX – den beryktede Underflip. Skadelisten til Ailo er like lang som merittlisten. Han har brukket 35 (!) bein, komprimert rygg og nakke, ble verdensmester med åpent brudd i armen og sto i fare for å amputere benet da han ble tatt av en virvelvind under et stunt. Ja, også vant han VM i 2007 etter å ha satt sitt eget beinbrudd på plass. De indre organene har heller ikke fått hvile. Både lunger, nyrer og milt har fått juling etter konkurranser. Men ikke nok med det: Ailo ble kåret til årets nordlending og årets nordnorske idrettsnavn i 2007 og engasjerer seg i kampanjer som engasjerer menn mot vold mot kvinner. Nå skal Norges tøffeste mann lede tolv kjente idrettsutøvere i verdens råeste realitykonkurranse: Råskap.

Kan ses på

Episoder
10

Sendedag
Torsdager, kl. 20.30

Premiere
September

Kontakt

Andreas FramnesPressekontakt

959 45 778

andreas.framnes@mtgtv.no